Friss hírek

2010.04.12. 13:31

A Népszínház utcához ért a metró déli fúrópajzsa

<p>Már a Népszínház utcai állomásnál van a 4-es metró déli fúrópajzsa - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság hétfõn. A szerkezet a tervezettnél egy héttel korábban érkezett meg az utolsó elõtti megállóhoz, és a tervek szerint április végén kezdõdhet az utolsó szakasz építése.</p>

A déli alagútépítõ pajzs az utolsó elõtt állomáson van, és a korábban tervezett hathetes karbantartás helyett két-három hét lesz a felkészítés, így a szerkezet április végén elindulhat a Keleti pályaudvar irányába. Ha minden a tervek szerint alakul és az alagútépítõ BAMCO tartani tudja az ütemet, akkor akár június közepén elérheti a déli pajzs az elsõ szakasz ideiglenes végállomását.

A déli pajzs egyébként március 8-án hagyta el a Rákóczi téri állomást, és öt hét alatt tette meg a Népszínház utcáig tartó 450 méteres távot. A szerkezet északi párja néhány nappal késõbb indult utána.

A DBR szerint a pesti oldalon a várakozásokat felülmúlóan haladnak a fúrópajzsok, pedig a talajviszonyok jóval változatosabbak, mint a budai szakaszokon voltak. A szakemberek jelentõsebb nehézségekkel már nem számolnak. A hátralévõ 450 méter utolsó harmadát helyenként kavicsos rétegben teszik meg a szerkezetek, ami speciális elõkészítõ munkákat és nagyobb odafigyelést igényel majd, de nem lassítja le a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!