Friss hírek

2010.04.17. 08:36

A kirittyentett nõk okozzák a földrengéseket

<p>A "helytelenül" kinézõ nõk házasságon kívüli szexre ösztönöznek, amelyek még több földrengést váltanak ki Iránban - mondta egy vezetõ vallási vezetõ híveinek a tegnapi imán. A teheráni nõk a legkevésbé engedelmesek.</p>

"Sok nõ, akik helytelenül öltözködnek...tévútra vezetik a fiatalokat, bemocskolják szüzességüket, házasságon kívüli szexre bátorítanak társadalmunkban, amelyek gyarapítják a földrengéseket" - idézte az Aftab-e Jazd címû lap Kazem Sedighi ajatollahot, aki a pénteki nagyimán beszélt híveinek. "A csapások a nép cselekedeteinek eredménye" - mondta hozzátéve: "A veszélyek kivédésére nincs más út, mint igazodni az Iszlámhoz".

Iránban is szabályok vonatkoznak a nõk öltözködésére, például nyilvános helyen fejkendõben lehet csak mutatkozni, és a test vonalait palástoló ruhában. A szabályszegõk büntetésre számíthatnak. Ám ez nem akadályozza meg a városi, különösen a teheráni nõket, hogy feszes kabátban, vékony fejkendõvel, szép sminkkel jelenjenek meg az utcán.

Iránban gyakoriak a földrengések. Az utóbbi évek legsúlyosabb katasztrófája 2003 decemberében történt, amikor 31 ezer ember vesztette életét Bam városában és környékén - teszi hozzá az AFP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!