Friss hírek

2010.04.06. 15:41

A Földtõl az Univerzumig - csillagászati fotókiállítás Budapesten

<p>Csaknem ötven képet lehet megnézni szerdától a Földtõl az Univerzumig címû csillagászati fotókiállításon Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában- mondta a Független Hírügynökségnek Kolláth Zoltán, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke. A tárlat április 18-ig látogatható.</p>

Tizenhat tablón összesen 48 fotót állítanak ki szerdától a Földtõl az Univerzumig címû csillagászati fotókiállításon. Tavaly volt a Csillagászat Nemzetközi Éve, és ehhez kapcsolódóan indult el egy nemzetközi kezdeményezés, amely segítségével nagy felbontású képanyagot bocsátanak a kiállítók rendelkezésére. A felvételek részben a világ legnagyobb távcsöveivel készültek, de vannak köztük amatõrök kiemelkedõ képei is.

A Magyar Csillagászai Egyesület szerkesztésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött kiállítási anyagban a külföldrõl érkezett képeken kívül még Éder Iván asztrofotográfus felvételei is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!