Friss hírek

2010.04.23. 21:21

A brit szélsõjobb a parlamentbe készül - a BNP szerint az Egyesült Királyság megtelt, ideje bezárni a kapukat

<p>Pénteken bemutatta választási programját a szélsõjobboldali Brit Nemzeti Párt (BNP). A BNP a tavalyi európai parlamenti választásokon két helyet is szerzett a strasbourgi székhelyû testületben, most pedig a brit törvényhozásba készül. A párt szalonképtelen a szigetországban, az EP-s eredményük sokként érte a többi pártot. A BNP választási programja a gazdasági talpraállásra és a bevándorlási politika átalakítására összpontosít.</p>

A 94 oldalas dokumentum ismertetésekor Nick Griffin pártelnök azt mondta: "Nagy-Britannia megtelt. Ez a legzsúfoltabb ország Európában. Eljött az idõ, hogy bezárjuk a kapukat, hogy elküldjük az illegális bevándorlókat, a nem valódi menedékkérõket, a külföldi bûnözõket" - mondta a szélsõjobboldali politikus.

Hozzátette: a "brit állampolgárság nem valami csecsebecse, amit olyanok kaphatnak meg, akik idepottyantak valahonnan, és annak reményében adják meg nekik, hogy hátha a Munkáspártra szavaznak." Griffin szerint a brit állampolgárságot ki kell érdemelni, mint egy elismerést vagy privilégiumot.

A BNP halállal büntetné a drogterjesztõket, a gyerekgyilkosokat, sorozatgyilkosokat és terroristákat. Emellett büntetõtábort hozna létre egy távoli szigeten. Griffin kiléptetné Nagy-Britanniát az Európai Unióból és hazahívná az Afganisztánban szolgáló brit katonákat. Szerinte az afgán misszió "egyetlen brit katona csontját, egyetlen brit anya könnyét sem éri meg."

Nagy-Britanniában május 6-án tartják a parlamenti választásokat..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!