Friss hírek

2010.02.25. 07:59

VÁLASZTÁSOK - Mesterházy: a következõ 20 év feladata a társadalmi határok felszámolása

<p>A gazdasági válság hatásainak enyhítése érdekében sokat tett a jelenlegi kormány, a következõ húsz év feladata viszont az, hogy Magyarország felszámolja a mesterséges, társadalmon belül feszülõ határokat - fogalmazott Mesterházy Attila a Magyar Szocialista Párt kormányfõ-jelöltje szerdán, elsõ vidéki kampányrendezvényén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon.</p>

A szocialista politikus szerint csakis akkor teljesedik be a rendszerváltás, ha a társadalmon belül felszámolódnak a mesterséges határok. Ezek között említette a szegények - gazdagok, versenyképes tudással rendelkezõk - képzetlenek, romák - magyarok, valamint jobboldaliak és baloldaliak között fennálló feszültséget.

Mesterházy Attila kiemelte: az MSZP bemutatta programját és szakmai vitára várja a Fideszt, ám a legnagyobb ellenzéki párt mindig kitér a kezdeményezés elõtt. Pedig - fogalmazott - a polgárok csakis úgy tudnak választani, ha ismerik az alternatívákat. A szocialisták kormányfõ jelöltje a rendezvényen a párt jelöltjét - a választókerületben nyolc éve országgyûlési képviselõként dolgozó - Tóth Istvánt ajánlotta a több száz jelenlévõnek.. A politikus elmondta: amióta õ képviseli a térséget a parlamentben, tízmilliárd forint értékû fejlesztés valósult meg Ózdon, valamint a térség tíz településén.

A rendezvénynek helyet adó épület elõtt a miniszterelnök-jelöltet egy néhány fõs csoport fogadta. A demonstrálók fütyültek, egyebek mellett "Politikai bûnözés=ZP" feliratú transzparenseket tartottak a kezükben.
Tóth István ellen pedig "8 év 0 felszólalás - dr. Tóth" feliratú táblával tiltakoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!