Friss hírek

2010.02.25. 07:58

Tiltott pártfinanszírozást sejt a szocialista frakcióvezetõ

<p>Büntetõfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Csongrád Megyei Közgyûlés szocialista frakcióvezetõje. A politikus szerint közbeszerzési eljárás nélkül nyert el két év alatt több mint 100 millió forintot egy helyi fideszes politikus cége, a megyei önkormányzat cégei, intézményei programjait népszerûsítõ kiadványok mûködtetésére. Kozma József szerint "a fideszesek talicskával tolják ki a közpénzt a megyeházáról, miközben megye Fideszes vezetése jajveszékel, hogy egyre kevesebb pénz jut intézményfinanszírozásra." Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyûlés elnöke cáfolta a szocialista politikus kijelentéseit, és megerõsítette: a megye cége közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a médiapartnert. Kozma József ellen pedig a jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesznek.</p>


Kozma József a megyeháza elõtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte: a Csongrád Megyei Önkormányzat az idén 10-szer annyit költ marketing és kommunikációs kiadásokra, mint 4 évvel ezelõtt. 2009-ben 55 millió forint közpénzt adtak közbeszerzési eljárás nélkül Oláh János (Fidesz) cégének, hogy a szegedma.hu és Déli Szó címû pártkiadvány megjelenhessen.

A szocialista frakcióvezetõ elmondta: a 2010-es költségvetésben további 49 millió forintot különítettek el erre a célra, vagyis 2 év alatt több mint 100 millió forint vándorol az adófizetõk pénzébõl a fideszes Oláh János cégéhez A szocialista politikus úgy tudja: a magánzsebbe vándorolt pénzek egy részébõl Fideszes szóróanyagokat adtak ki, így felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja is.

Kozma József emellett egyrészt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi annak kivizsgálására, hogy a megyei fenntartású cégek és intézmények milyen, Fideszes képviselõk tulajdonában lévõ cégeket támogattak közpénzbõl, másrészt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz bûncselekmény elkövetésének gyanúja és a közbeszerzési jogszabályok megsértése miatt.

Magyar Anna (Fidesz) a Csongrád Megyei Közgyûlés elnöke rendkívüli sajtótájékoztatóján kiemelte: szabályszerû a médiapartnerrel kötött szerzõdés, a partnert a megyei önkormányzat cége választotta ki közbeszerzési eljárás keretében. Elégedettek a szegedma.hu és a DéliSzó magazin tartalmával, melyben a megye szocialista politikusai - köztük Kozma József is - rendszeresen helyet kapnak és megnyilvánulnak.

A közgyûlés elnöke elmondta: a megye a lakosságát figyelembe véve egy fõre lebontva csak 181 forintot költenek évente programjaik népszerûsítésére és média megjelenésekre, amely kevesebb, mint tizede annak, amekkora összeget hasonló céllal a szocialista vezetésû szegedi önkormányzat költ.

Magyar Anna elmondta: Kozma József betekintést kért a szerzõdésekbe, erre lehetõséget is kapott, de csak felületesen, a számokat kiemelve tájékozódott, a szerzõdést pontosan nem ismeri. Mivel a nyilvánosságra hozott vádaknak nincs valóságalapja a jó hírnév megsértése miatt büntetõfeljelentést tesznek a szocialista politikus ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!