Friss hírek

2010.02.08. 18:57

Szálloda elleni merényletet akadályoztak meg - állítják a pakisztáni hatóságok

<p>Pakisztánban a rendõrök hat férfit tartóztattak le, akiket azzal vádolnak, hogy egy ötcsillagos szállodát akartak felrobbantani, "sok amerikai áldozattal" - jelentette hétfõn az AFP. A francia hírügynökség szerint az elfogottak egyikénél egy kézigránátokkal tömött mellényt találtak. A támadást állítólag Lahor városában tervezték, de az AFP szerint független források nem tudják megerõsíteni a hírt.</p>

A hat vádlottat Pakisztán második legnagyobb városában, Lahorban egy sajtókonferencián mutatták be az újságíróknak. A férfiak fejére fekete maszkokat húztak, hogy eltitkolják kilétüket. A rendõrök szerint a hat férfinél többek közt egy olyan mellényt találtak, amelybe összesen 26 kézigránátot rejtettek.

A robbanószerrel állítólag Lahorban, a Pearl Continental Hotel ellen terveztek merényletet, hogy a támadással "sok amerikait öljenek meg". A férfiakat a rendõrök szerint egy besúgónak köszönhetõen kapták el. Elfogásuk idõpontját, és helyét azonban nem részletezték.

Pakisztánban a rendõrök gyakorta számolnak be efféle sikerekrõl, mivel - az AFP francia hírügynökség szerint - az ázsiai állam hatóságait az Egyesült Államok óriási nyomás alatt tartja, annak érdekében, hogy leszámoljanak az iszlám szélsõségesekkel.. Ezért az AFP szerint a meghiúsított merényletkísérletek hírének valódiságát nehéz független forrásból ellenõrizni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!