Friss hírek

2010.02.25. 14:43

Pénzhamisítók buktak le a Nyugadi pályaudvarnál - lezárták a nyomozást, az NNI vádemelési javaslatot tett

<p>Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendõrség egy pénzhamisító bandának ügyében. A társaság tavaly tavasszal bukott le Budapesten, hamis eurót terjesztettek Magyarországon. Az ügynek tíz gyanúsítottja van - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).</p>

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, három magyar és három külföldi ellen indult eljárás pénzhamisítás miatt Budapesten tavaly tavasszal. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai még április 27-én a Nyugati pályaudvar mellett, egy parkolóban fogták el a magyarokat, egyiküknél 97 darab, hamis 200 eurós bankjegyet találtak. A gyanúsítottak közül kettõt a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezett, míg társuk szabadlábon védekezhet. A magyarok elfogása után három külföldi is a rendõrök látókörébe került: május 19-én egy szír és két bolgár állampolgárt kaptak el, akik részt vettek a hamis bankjegyek terjesztésében. Az elfogott két bolgár ellen egyébként az NNI már 2007-ben is nyomozott hasonló bûncselekmények miatt.

Idõközben 10 fõre duzzadt a gyanúsítottak köre, közülük hatan jelenleg is elõzetes letartóztatásban vannak. A Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!