Friss hírek

2010.02.25. 14:18

Nincs a miskolci vízben calici vírus

<p>Határozottan cáfolja a miskolci ivóvíz szolgáltatást végzõ MIVÍZ Kft., hogy a múlt héten a Semmelweis Kórházban kimutatott calici fertõzéshez köze lenne a vezetékes ivóvíznek. Az ÁNTSZ megerõsítette: valóban nincs vírus a borsodi megyeszékhely ivóvízében.</p>

A múlt héten a miskolci Semmelweis Kórház belgyógyászati és ápolási osztályán látogatási és betegfelvételi tilalmat rendeltek el, mert kimutatták a calici vírus jelenlétét az osztályokon. Néhányan megbetegedtek. Duzsik Gábor a MIVIZ Kft. általános ügyvezetõ igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte: a vezetékes ivóvíz kiváló minõségû Miskolcon. A sajtótájékoztatót azért látták szükségesnek megtartani, mert szerda délután óta számtalan telefon érkezett az ügyfélszolgálatukra, a helyiek arról érdeklõdtek: valóban igaz-e a hír, hogy calici vírus van az ivóvízben - közölte az igazgató.. Azt is bejelentette: a rémhír terjesztõvel szemben a cég jogi lépéseket tervez.

A boon.hu internetes portálnak Papp Erzsébet ÁNTSZ regionális intézetének epidemiológiai osztályvezetõje kijelentette: a kórház belgyógyászati és ápolási osztályán zajló calici vírus okozta járvány esetében a megbetegedések nem robbanásszerûen kezdõdtek, nincs nagyszámú beteg. Külön hangsúlyozta:kizárható, hogy az ivóvíz miatt terjedtek a megbetegedések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!