Friss hírek

2010.02.03. 17:57

Nem engedték be a TMRSZ képviselõit a rendészeti minisztériumba

<p>Nem engedték be a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezet (TMRSZ) képviselõit szerdán az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) épületébe, ahol a tárca és 4 másik rendõri szakszervezet képviselõi tárgyaltak. A 7000 rendõrt képviselõ, és így a legnagyobb létszámmal rendelkezõ TMRSZ korábban tagja volt a demonstrációs bizottságnak, de a többi érdekképviselet kizárta onnan. A TMRSZ vezetõje, Szima Judit szerint a tárcától faxon kaptak értesítést, hogy a miniszter külön akar tárgyalni velük.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, januárban demonstrációs bizottságot alakított az öt rendõrségi szakszervezet, hogy így folytassák a tárgyalásokat az IRM-mel. A szakszervezetek a minisztériumi és a rendõrségi dolgozók cafeteria-keretei közötti aránytalanságokat akarják megszüntetni, illetve változásokat szeretnének a rendõröket hátrányosan érintõ, 2010-tõl érvényes új jogszabályokban.

Az egyeztetések szerdán folytatódtak az IRM-ben. Szima Judit, a TMRSZ fõtitkára a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta: a többi szakszervezet az IRM intésére zárta ki õket a demonstrációs bizottságból. Az egyeztetésre be sem engedték képviselõiket a tárca épületébe. Szerdán faxon értesítette õket az IRM, hogy velük külön kíván tárgyalni a miniszter. Az egyeztetésen így 3 reprezentatív és egy alig ezer fõt képviselõ szakszervezet lehetett jelen.

Ezt nem fogadják el, terveik szerint tiltakozásul február 11-én, csütörtökön 200 rendõrt állítanának a tárca épülete elé, és Forgács Imre miniszter lemondását követelnék. Azt is el akarják érni, hogy az életük kockáztatásával, nehéz körülmények között dolgozó rendõrök ugyanakkora cafeteria-keretet kapjanak, mint a minisztériumi dolgozók. A különbség a két keret között személyenként több százezer forint - tette hozzá Szima Judit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!