Friss hírek

2010.02.13. 20:24

"Ne ellenkezzenek a rablókkal!" - meglõttek egy holland turistát a riói karneválon

<p>Kórházba szállítottak szombaton Rio de Janeiróban egy holland turistát, akit a feleségével együtt rablók támadtak meg a karneváli mulatságokban. A 37 éves férfit hason és karon lõtték, amikor megpróbálta elhárítani a támadást. Az eset kapcsán a brazil város hatóságai azt tanácsolták a rablások áldozatainak, hogy ne ellenkezzenek a támadókkal, akik gyakorta mindenre elszánt fegyveresek.</p>

A brazil O Globo napilap híradása szerint a holland turistát és feleségét a karneváli mulatság közepette támadta meg két fegyveres rabló. A szintén 37 éves nõt fejbe vágták egy pisztollyal, és elragadták a táskáját. Férje megpróbálta feltartóztatni a rablókat, ezért szintén megragadta felesége táskáját, amit nem akart elengedni. Ezért a rablók kétszer is meglõtték, az egyik golyó a hasát, a másik lövedék a karját találta el. A fegyveresek ezután elfutottak, hátrahagyva a holland páros kameráját és a nõ pénztárcáját is.

Az incidens kapcsán a brazil hatóságok arra szólítottak fel: ha valaki rablás áldozatává válik, jobb, ha nem próbálja meg feltartóztatni a támadókat, mert azok a legtöbbször mindenre elszánt fegyveresek, akik "nem hezitálnak használni is a pisztolyaikat".

A 2016 nyári olimpiai játékok megrendezésének jogát elnyert Rio de Janeiro a világ egyik legveszélyesebb városa. A riói hatóságok tavaly, 2009-ben hivatalosan 5479 gyilkosságot regisztráltak - ami 1.3 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!