Friss hírek

2010.02.23. 10:01

Navracsics Tibor: az MSZP becsapta választóit, Bajnai Gordon sem vállalja tovább fel a szocialistákat

<p>A Fidesz frakcióvezetõje szerint Bajnai Gordonnak korábbi miniszteri tevékenységéért is vállalnia kell a felelõsséget, és azt, hogy a szocialisták tönkretették az országot az elmúlt években. Navracsics Tibor napirend elõtti felszólalásában reagált hétfõn a kormányfõ évértékelõ beszédére a parlamentben. Az ellenzéki politikus azt is mondta: az MSZP hiteltelen párt, amely becsapta választóit.</p>

Navracsics Tibor feltette a kérdést, hogy Bajnai Gordon miért nem folytatja közéleti pályafutását, ha valóban annyira "kínozzák" az évértékelõjében felsorolt problémák. Nem csodálja ugyanakkor, hogy úgy döntött: az MSZP-frakciót tovább már nem vállalja fel - tette hozzá a frakcióvezetõ.

Az ellenzéki politikus beszélt arról is: Bajnai Gordonnak elsõdleges politikai felelõssége van abban, hogy a parlamenti ciklus végére minden magyar állampolgárra 2,5 millió forint jut a magyar államadósságból, korábban a gazdasági tárcát vezette ugyanis a miniszterelnök, és felügyelte egyebek mellett az uniós források elosztását. Navracsics Tibor bírálta a kormányt azért is, mert a szomszédos országok gazdasága az elmúlt években jóval nagyobb mértékben nõtt, mint az itthoni, és Magyarország nemcsak az Uniótól, hanem Közép-Európától is leszakadt.

A Fidesz frakcióvezetõje felrótta Bajnai Gordonnak azt is, hogy õt nem a választók, hanem az MSZP emelte miniszterelnökké, és ez szerinte nagyobb önmérsékletre inthette volna. Navracsics Tibor úgy látja, hogy Bajnai Gordon semmit sem tett hozzá a közélethez. Az MSZP pedig becsapta a baloldali választókat a 2006-os kampányban, és akkor, amikor hallották a pártban az õszödi beszédet, de senki sem emelte fel szavát, és kérte lemondásra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnököt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!