Friss hírek

2010.02.01. 06:48

Mától jócskán drágult az utazás a MÁV és a Volán járatokon , jön a regisztrációs jegy

<p>Február elsejétõl többe kerül a távolsági busz- és a vonatjegy ára. A vasúti és helyközi buszjegyek 15, a bérletek árai pedig átlagosan 10 százalékkal nõnek.</p>

Eddig például egy 10 kilométerre szóló teljes áru menetjegy 210 forintba, február elsejétõl pedig 245 forintba kerül. A teljes áru havibérlet ára ugyanerre a távolságra 880 forinttal nõ, 9380 forint lesz.
Az áremelés mellett egy új jegytípust is bevezetnek, az úgynevezett regisztrációs jegyet. Ilyet azok kapnak, akik díjmentes utazásra jogosultak, tehát a 6 évnél fiatalabb gyerekek, a 65 évnél idõsebbek, illetve a vasutasok és a Volán dolgozói. A tervek szerint legkésõbb február végéig minden szolgáltató bevezeti az új jegytípust, ahogy a technikai hátteret sikerül biztosítani hozzá. A regisztrációs jegy az utazás idõpontját, az indulási és célállomás nevét tartalmazza majd. Erre a típusú jegyre azért van szükség, hogy a helyközi közlekedéshez kapcsolódó utazási és finanszírozási igényeket jobban fel lehessen mérni, ezáltal jobban lehessen tervezni, segíthet a menetrendek elõkészítésénél - áll a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!