Friss hírek

2010.02.23. 10:02

Megkezdõdött Jozef Rohac büntetõpere

<p>Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kedden délelõtt megkezdõdött az emberölés kísérletével vádolt Jozef Rohac (Jozef Rohács) tárgyalása a Fõvárosi Bíróságon. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: magát Rohacot is golyóálló mellényben és símaszkban hozták a bíróságra a kommandósok.</p>

A szlovák állampolgárságú férfit az ügyészség elõre kitervelt emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaéléssel vádolja. E szerint Rohác 1997 júniusában egy távirányítású robbanószerkezettel akarta megölni Seres Zoltán vállalkozót. Autójára mágnessel erõsítették fel a bombát, ám az végül leesett onnan, és meghiúsult a merénylet.

Rohácot 2008 októberében Prágában igazoltatták a rendõrök, ittas vezetés miatt eljárást indítottak ellene, ekkor derült ki, hogy a magyar rendõrök 12 évvel ezelõtt körözést adtak ki ellene. 2009 februárjában a legszigorúbb biztonsági intézkedések közepette szállították Magyarországra. Jozef Rohác nevét összefüggésbe hozták az 1998-as, a négy halálos áldozatot követelõ Aranykéz utcai robbantással is, de csak a Seres Zoltán elleni emberölési kísérlettel gyanúsították meg.

A férfit Szlovákiában Michal Kovác volt szlovák államfõ fiának elrablásával hozzák kapcsolatba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!