Friss hírek

2010.02.10. 09:39

Még három hónapig rács mögött marad a volt BKV-s humánpolitikai igazgatónõ

<p>Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a januárban õrizetbe vett volt BKV-s humánpolitikai igazgatónõ elõzetes letartóztatását. A Fõvárosi Bíróság tájékoztatása alapján a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított nõ így május 8-ig maradhat jogerõs ítélet nélkül rács mögött.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a rendõrök január elején vették õrizetbe a BKV majdnem 86 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónõjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónõt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévõ lakásából vitték el a rendõrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Szalainé Szilágyi Eleonóra ügyében azóta gyanúsított lett hûtlen kezelés miatt Antal Attila volt BKV-vezér, aki azóta házi õrizetbe is került. A BKV-nál többféle ügyben is folyik nyomozás, köztük a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetés, tanácsadói szerzõdésekkel kapcsolatos ügyek és személyi kérdések, mint például Hagyó Miklós egykori sajtósának, Horváth Évának a gyanú szerint jogtalan foglalkoztatása. A különbözõ ügyeknek összesen 16 gyanúsítottja van, közülük hatan vannak elõzetesben, ketten házi õrizetben, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!