Friss hírek

2010.02.25. 07:58

Junior öttusa világbajnokságot rendez az idén Székesfehérvár

<p>Férfi és nõi junior öttusa világbajnokságot rendeznek Székesfehérváron, augusztusban - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón. A világ minden tájáról, körülbelül harminc nemzet sportolóit várják a megmérettetésre.</p>

A junior öttusa világbajnokságot augusztus 5-11-ig rendezi meg a Székesfehérvár önkormányzata, az Alba Volán Zrt., és az Alba Volán Sportklub - jelentette be Tóth István, a zrt. vezérigazgatója, a sportklub társelnöke. Hangsúlyozta: a sportklub célja, hogy minden évben rendezzenek valamilyen nemzetközi megmérettetést. Ezzel a felnevelt sportolóknak adnak lehetõséget arra, hogy rangos versenyen hazai közönség elõtt mérettethessék meg magukat.

Még ezután rendezik meg a világbajnokságra a válogató versenyeket, de a fehérvári sportolók közül az indulásra esélyesként nevezték meg többek között Kovács Saroltát, és Demeter Bencét és Gergelyt.

Székesfehérvár 2004-ben adott otthont legutóbb férfi és nõi junior világbajnokságnak, de 2000-tõl minden évben Európa, vagy világbajnokság, illetve világkupa zajlott a városban.

A Magyar Öttusa Szövetség fõtitkára Kálnoki Kis Attila elmondta: a székesfehérvári az év legjelentõsebb eseménye lesz. Ezen kívül május 5-10-ig férfi-nõi világkupát tartanak Budapesten. Július 17-21-ig felnõtt férfi-nõi Európa-bajnokság helyszíne lesz Debrecen. Augusztus 13-15-ig nyílt felnõtt magyar bajnokságot rendeznek, elképzelhetõ, hogy az idén nem Budapesten, de még nem lehet tudni hol. Végül december 19-21-ig masters világbajnokság lesz Gyõrben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!