Friss hírek

2010.02.23. 12:43

Házkutatást tartottak a Capital Partnersnél

<p>A BRFK Gazdaságvédelmi Fõosztályának nyomozói kedden házkutatást tartottak egy fõvárosi Bajcsy-Zsilinszky úti irodaházban. Mindössze ennyit közölt a BRFK kommunikációs irodáján Kormos Endre a Független Hírügynökséggel arról, hogy volt-e házkutatás a cseh székhelyû Capital Partners befektetési cégnél (CP). A CP ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tett feljelentés csalás gyanúja miatt azzal párhuzamosan, hogy azonnali hatállyal törölte a nyilvántartásból a CP befektetési cég valamennyi magyarországi ügynökét, csaknem 70 céget, illetve magánszemélyt. A CP budapesti irodája a Bajcsy-Zsilinszky úton van.</p>

Késõbbre ígér tájékoztatást a BRFK, de azt nem cáfolták, hogy a CP budapesti székhelyén tartottak házkutatást. A PSZÁF kedden közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal törölte a nyilvántartásból a prágai székhelyû CP befektetési cég valamennyi magyarországi ügynökét, csaknem 70 céget, illetve magánszemélyt, ezek tehát nem végezhetnek Magyarországon ügynöki tevékenységet a társaság nevében.

A felügyelet szerint a határon átnyúló közvetítõi tanácsadást törvénytelenül végezték, az ügyfelek nem tudták, hogy az ügyletekre a cseh jog az irányadó, és valótlanul kimagasló haszonnal kecsegtették az embereket, az ügynökök egy részének ráadásul semmilyen szakismerete sem volt. A PSZÁF csalás gyanújával miatt feljelentést is tett a rendõrségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!