Friss hírek

2010.02.11. 18:14

HAVAZÁS - Összefoglaló a Dunántúlról - fotókkal

<p>Balesetek, árokba csúszott kamionok, késõ vonatok és autóbuszok jellemezték a csütörtöki napot az intenzív havazás miatt. Többfelé harminc centiméternél is több hó esett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közben ismét kiadta a narancssárga riasztást a havazás és hóátfúvások miatt, péntek délutánig pedig 5-15 centiméter friss hóra lehet számítani.</p>

Napközben a Nyugat-Dunántúl egyes részein harminc centiméternél is több hó esett. Zala megyében idõnként a szél is feltámadt.. A Söjtör és Tófej közötti út hajnal óta többször járhatatlanná vált a hóátfúvások miatt. A települések azonban más úton is megközelíthetõk, így egyelõre nincsenek elvágva a külvilágtól.

A nagy hó máshol is gondot okoz: elakadt egy kamion a Gyõr-Moson-Sopron megyei Cirákon. A teherautó acetont szállított, ami rendkívül tûzveszélyes, ezért a mentés idejére megkérték a közelben élõket, hogy hagyják el otthonaikat. A jármûvet azóta sikerült kimenteni, a forgalom is zavartalan. A 86-os úton Miklósmajornál is teljes pályán megindulhatott a közlekedés. Ezen a szakaszon korábban három autó ütközött.

Gyõr- Moson-Sopron megyében hét, Veszprém megyében pedig 10 esetben riasztották a tûzoltókat kamionbalesetekhez, elakadásokhoz csütörtök délután. A Nyugat - Dunántúlon a fõutak sónedvesek, latyakosak, a mellékutak pedig letaposott havasak, elzárt település nincs - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a közútkezelõ. Vas megyében 3 mellékút továbbra is járhatatlan a hóátfúvás miatt, így nem lehet közlekedni Karakó és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton között és Nemeskocs térségében.

A Dél-Dunántúlon szintén sok hó esett, és az utakon is okozott fennakadást az idõjárás. A csaknem harminc centiméter hónak a pécsi hulladékszállító cégnél sem örülnek, mert a Mecsek oldalában teljesen át kellett szervezniük a munkát. A meredek és havas utcákba a nagy kukásautókkal most képtelenség behajtani, helyettük kis terepjárók gyûjtik a szemetet. Emiatt csúszhat a szállítás idõpontja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!