Friss hírek

2010.02.18. 13:19

Forgalomkorlátozás lesz hétvégén a Margit hídon

<p>Változik a forgalmi rend a Margit hídon a hétvégén - közölte a létesítmény sajtóirodája csütörtökön. Péntek este 8 órától szombat hajnali 5 óráig nem lehet gyalog közlekedni a budai hídfõ és a margitszigeti lejáró között. Ebben az idõszakban a tömegközlekedési eszközök a szokásos menetrend szerint közlekednek. Szombaton és vasárnap pedig lezárják a pesti felsõ rakpartot a gépkocsiforgalom elõl.</p>

Cölöpözési munkákat készítenek elõ a Margit híd budai pillérénél, ezért éjszaka péntek éjszaka nem lehet gyalog közlekedni a budai hídfõ és a margitszigeti bejáró között. A munka során ideiglenesen elbontják a budai hídfõnél lévõ járdakorlátot és betonkonzolt.

Szombat reggel 6 óra és hétfõ reggel 5 óra között a pesti felsõ rakpartot zárják le a gépjármûforgalom elõl a híd alatti részen. Az Árpád híd felõl érkezõk a Pannónia utca felõl kerülhetnek, a délrõl érkezõknek pedig a Szemere utcán, Hegedûs Gyula utcán érdemes haladniuk. A korlátozás az alsó rakpartot nem érinti, így azt használhatják az autósok.

Hétvégén a rakpart úgynevezett ûrszelvényének magasítását végzik, vagyis megnövelik az úttest és a híd alsó része közötti távolságot. Erre azért van szükség, hogy a tehergépkocsik a jövõben ne szorulhassanak be az átkelõ alá, és ne sértsék meg a híd szerkezeti gerendáit. Ezzel egyidõben kicserélik a korábbi évtizedekben megsérült gerendákat is - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!