Friss hírek

2010.02.10. 13:34

Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a cellatársukat megkínzó fiatalokat

<p>11-tõl 14 évig terjedõ fegyházbüntetésre ítélte elsõ fokon a Pest Megyei Bíróság szerdán különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletéért azt a három fiatalt, akik 2 napon át gyötörték, és villanyárammal kínozták cellatársukat Tökölön.</p>

2005. augusztus 24-én és 25-én három fogvatartott, akik közül 2 még fiatalkorú volt, veréssel és villanyárammal gyötörte újdonsült cellatársukat, aki szerencsésen túlélt több áramütést is. Az elsõ napon "csak pofozgatták és guggoltatták" a fiatalembert, de másnap már meztelenre vetkõztetve percekig locsolták vízzel és arra kényszerítették, hogy fogja meg a villanyvezetéket. Az ügyész szerint tettük különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete, a védõk viszont azt hangsúlyozták, mindez része volt a fiatalkorúak fegyintézetében megszokottnak mondható úgynevezett "tököli játékoknak".

A Pest Megyei Bíróság az elsõ rendû vádlottat 11 év fegyházra, a másodrendût 14 évi, a harmadrendû vádlottat pedig 12 év 6 hónap fegyházra ítélte különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletéért mint társtetteseket. Mindhármukat 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Szabó Judit bíró az ítélet indoklásakor kiemelte, az áramütés halálos lehetett volna, a két napig tartó folyamatos bántalmazás pedig súlyos lelki kínokat is okozhatott. A bûncselekmény megítélésének sarkalatos pontja a bírónõ szerint a szándék és az, hogy a vádlottaknak tudniuk kellett, hogy a 220 voltos villanyáram életveszélyes.

Az ítélet nem jogerõs, mert a vádlottak és védõik fellebbeztek ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!