Friss hírek

2010.02.18. 12:24

Egy minisztériumba vonná össze a munkaügyet és az oktatást az MDF és az SZDSZ ifjúsági szervezete

<p>Egy minisztériumba vonná össze a munkaügyet és az oktatást az MDF és az SZDSZ ifjúsági szervezete. Horváth István, az IQ és Szabadai Viktor az Új Generáció elnöke csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon kifejtették, szerintük a Munkaügyi és Oktatási Minisztérium létrehozása segítené megoldani a felsõoktatásból kikerült diplomások elhelyezkedési gondjait. A jelenleginél színvonalasabb felsõoktatásról nyilvános vitát is kezdeményez a két ifjúsági szervezet, amelyet március elsõ felében szeretnének megtartani.</p>

Az Új Generáció elnöke elmondta: az IQ-val közösen úgy gondolják, az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos felsõoktatási programja az egyetlen, ami megoldást jelent a mostani problémákra. Tehát arra, hogy egyre csökken a diplomák értéke, a legtöbb felsõoktatási intézmény tananyaga nem a munkára készít fel, a felsõoktatásból kikerül pályakezdõk elhelyezkedése egyre nehezebb.

Az MDF ifjúsági szervezetének vezetõje szerint a munkaüggyel összevont oktatási tárca megteremtené a kapcsolatot a tanulás és az elhelyezkedés között. Szerintük a jelenleg akkreditált 77 felsõoktatási intézményt le kellene csökkenteni 20-25-re, ezzel is elõsegítve a minõségi oktatást. Ezen kívül mérni kellene az így megmaradt államilag finanszírozott egyetemek és fõiskolák teljesítményét, legyen közöttük is verseny. Horváth László hozzátette: nem tartják elképzelhetetlennek a költségtérítés, a tandíj valamilyen szintû bevezetését sem, természetesen szociális helyzet és a tanulmányi eredmény függvényében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!