Friss hírek

2010.02.20. 18:59

Buszbaleset Karintiában - négyen még kórházban vannak, az osztrák rendõrség nyomoz

<p>Négy gyerek van még mindig kórházban abból a 83 fõs csoportból, akik buszukkal szombat reggel szenvedtek balesetet Ausztriában. A mentõk összesen 13 gyereket vittek kórházba. Közülük két 17-18 év körüli diák sérülései a legsúlyosabbak, de egy-két napon belül csatlakozhatnak társaikhoz. Két másik gyereket éjszakára bent tartottak az orvosok megfigyelésre. A többi táborozót délután visszavitték a szálláshelyükre, mindannyian megnyugodtak és jól vannak. Idõközben az osztrák rendõrség vizsgálatot indított a történtek miatt.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a budapesti gimnázium diákjai síelni mentek Ausztriába, a csapat pénteken érkezett Magyarországról Schönfeldbe. A táborozók szombat délelõtt indultak el szállásukról a négy kilométerre lévõ innerkremsi síterep felé, ekkor történt a baleset. A buszt megcsúszott a tükörjégen, majd árokba csúszott és felborult.

A buszon összesen 83-an utaztak, többségük 12-18 éves diák. A mentõk 13 gyereket vittek kórházba, közülük négyet tartottak bent. A többieket délután visszavitték szálláshelyükre. Egy 17-18 év körüli lány, illetve fiú sérülései mondhatók a legsúlyosabbnak, bár várhatóan egy-két napon belül õk is elhagyhatják a kórházat. A lány a csípõjét fájlalta, õt mentõhelikopter szállította kórházba, míg diáktársát kisebb agyrázkódással egy másik kórházba vitték. Két társukat megfigyelésre tartották bent az orvosok éjszakára, egyikük ugyanis az oldalát, míg a másik diák a fenekét fájlalta.

Idõközben az osztrák rendõrség nyomozást indított a baleset miatt, ugyanis kérdéses, miért maradt tükörjég az úton, miért nem takarították el az illetékesek. Ezen kívül vizsgálják a sofõr felelõsségét is, vagyis, hogy miért nem tett fel hóláncot az emeletes jármûre. A buszvezetõ kihallgatása jelenleg is tart.. Mivel nagyon rossz lelkiállapotba került a történtek miatt, pszichológus van mellette. Mint kiderült, már húsz éve vezet emeletes buszokat, gyakorlott sofõrnek számít. A balesetet szenvedett jármûrõl annyit tudni, hogy mindössze egyéves, és eddig nem volt vele mûszaki probléma.

A táborba visszaszállított gyerekek már jól vannak, mindannyian megnyugodtak. Senki sem akar hazamenni, egyedül az agyrázkódást szenvedett fiú maradása kérdéses. Többekhez egyébként kiutaztak szüleik is - mondta a Független Hírügynökségnek Polacskó Dániel, a csoportot vezetõ tanár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!