Friss hírek

2010.02.08. 20:07

Átadták a Filmszemle díjait - a Bibliotheque Pascal kapta az Arany Orsó díjat

<p>Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal címû filmje kapta az Arany Orsó díjat a 41. Magyar Filmszemle záróünnepségén hétfõn este. A legjobb rendezõi díjat megosztva adták oda Dyga Zsombor Köntörfalak címû alkotásáért, valamint Pejó Róbert Látogatás címû filmjéért.</p>

A legjobb nõi alakítás díját Kerekes Vica vehette át a Ki/Be Tawaret címû filmben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi alakítás díját Elek Ferenc kapta a Köntörfalak címû filmben, míg a színészi különdíjat Tóth Sándor, a Vespa címû filmben nyújtott játékáért.

Pacskovszky Józsefnek ítélték oda a legjobb forgatókönyv díját A vágyakozás napjai címû film forgatókönyvéért. Almási Réka lett a legjobb elsõ filmes Team Building címû alkotásával. A Bibliothéque Pascal operatõrét, Nagy Andrást választották meg a legjobb operatõrnek.

Életmûdíjat Nagy Anna színésznõnek, Pásztor József gyártásvezetõnek, Révész Gitta produkciós osztályvezetõnek, Djoko Rosiæ színésznek, Szoboszlay Péter grafikusnak és Zsombolyai János operatõr-rendezõnek ítélték oda.

A Magyar Mozgókép Mestere díjat Rózsa János filmrendezõ, forgatókönyvíró, vágó, producer és Grunwalsky Ferenc rendezõ-operatõr kapta idén.

A 41. Magyar Filmszemlét február 2-a és 8-a között rendezték meg Budapesten a Palace MOM Park Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, valamint több vidéki helyszínen. A versenyprogramban kilencvenöt alkotás vett részt. A filmes mustra látogatóinak száma összesen várhatóan eléri a negyvenezret- mondta a Független Hírügynökségnek hétfõ délután Kozma Ilona programigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!