Friss hírek

2010.02.10. 21:14

Altatják a késsel fenyegetõzõ beteget a miskolci kórházban

<p>Rontott az állapotán a randalírozás, ezért altatják azt a férfit, aki a miskolci megyei kórházban tört-zúzott kedd este. A beteg késsel fenyegetõzött, elvágta saját és betegtársa infúziós csöveit, bezárkózott az elkülönítõbe, majd egy lepedõbõl kötélhágcsót fonva próbált kimászni az ablakon kedd este az intenzív osztályon. A rendõrség eljárást indított ellene.</p>

A férfit néhány nappal ezelõtt mellkas-sérülésekkel vitték kórházba, mert rádõlt egy fa. Az alkoholmegvonás miatt azonban delíriumos állapotba került, ezért lehetett agresszív. A férfi korábban az ágyból sem tudott felkelni, kedd este viszont rendõrségi segítséggel tudták csak megfékezni. A kés, amivel fenyegetõzött, a sajátja volt, étkezéshez használta. A kórházban azt mondták: húsz év alatt egyszer sem találkoztak ilyen agresszív beteggel.

A beteg, akit szintén az elkülönítõbe zárt, és akinek az infúziós csöveit késsel vágta el, nem sérült meg - mondta Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház fõigazgató fõorvosa a Független Hírügynökségnek szerdán.

A rendõrség garázdaság miatt indított eljárást az 56 éves férfi ellen. Mivel kés is volt nála, egytõl akár öt évig terjedõ szabadságvesztésre is számíthat - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!