Friss hírek

2010.02.15. 12:44

Akadálymentesítik siófoki városházát

<p>Akadálymentesítik a siófoki városházát. Nem csak a mozgáskorlátozottaknak, hanem a hallás- és látássérülteknek, valamint az idõs embereknek, és a babakocsival közlekedõ kismamáknak is könnyebbé válik az ügyintézés. Egy megváltozott munkaképességû ember számára munkahelyet alakítanak ki.</p>

Két akadálymentes parkolóhely készül a mozgássérülteknek, valamint rámpa a bejárathoz, a belsõ udvarhoz pedig lift. A helyiségek bejáratait és a vizesblokkokat is átalakítják. A vakoknak és a gyengénlátóknak a háromszintes épületben a lépcsõket kontrasztos csúszásmentesítõ sávval látják el, és mellé korlátot szerelnek fel. A hallássérülteknek úgynevezett indukciós hurkot építenek ki a házasságkötõ teremben és a két tanácsteremben. Ez a hallókészülék számára továbbítja az elhangzott szöveget. Akadálymentesítik az önkormányzat honlapját is, valamint egy számítógépet telepítenek az épületben, amelyen keresztül jeltolmács segítségével a hallássérültek tudnak tájékozódni.

A 33 millió forintos beruházás 90 százalékát az Új Magyarország Fejlesztés Tervben pályázaton nyerte az önkormányzat, az értesítést a közelmúltban kapták meg.

A beruházás néhány hét múlva kezdõdik és a jövõ év elejére ér véget. A fogyatékkal élõk mellett az idõs emberek, kismamák, babakocsis szülõk is könnyebben mozoghatnak majd az épületben, ahol naponta több százan fordulnak meg - mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ani, az önkormányzat szóvivõje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!