Friss hírek

2010.02.10. 09:40

A Honda is visszahív több százezer kocsit mûszaki hibák miatt

<p>További 437 ezer kocsit hívott vissza, fõleg Észak-Amerikából egy másik japán autógyártó óriás, a Honda légzsák-problémákra hivatkozva - közölte szerdán a BBC. 2008 végén nagyjából négyezer Accordot és Civic szedánt , 2009 közepén már több mint fél millió kocsit hívott vissza a Honda világszerte.</p>

A Honda egy újabb japán autógyártó, amely az anyagiak mellett presztízsveszteséget is kénytelen elszenvedni. A Toyota több mint fél millió hibrid-kocsit hívott vissza fék, és több millió más, hagyományos kocsit gázpedál gondok miatt.

A Honda bejelentése szerint a visszahívott kocsikban balesetkor valószínûleg túl gyorsan fújódik fel a légzsák, ami sérüléseket okozhat. Állítólag emiatt 11 sérültek meg és egy ember meg is halt. A visszahívás vonatkozik a 2001-es,2002-es Accord, Civic, Odyssey, Pilot, CL, CR-V és a 2002-es Acura TL modellekre. A cég bejelentése szerint a tulajdonosok a legközelebbi márkakereskedõnél jelentkezhetnek. A visszahívás egyebek mellett 378,000 kocsit érint az Egyesült Államokban, 41 ezret Kanadában.

Januárban a Honda 650 ezer háromajtós modelljét hívta vissza. A Fit-modellel, amit Jazz-ként és Cityként is forgalmaznak, az volt a gond, hogy víz folyhatott be az ablakrendszer motorjába, aminek következtében az alkatrészek felforrósodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!