Friss hírek

2010.02.02. 13:57

A gyógyítók jöhetnek, az UFO-kban alig hiszünk

<p>Leginkább a gyógyítókban hiszünk, a legnagyobb fenntartással pedig az UFO-kat és a szellemeket kezeljük - ez derül ki az Image Factory és a Tárki közös felmérésébõl, amelynek eredményeit kedden közölték. Az is kiderült, hogy fõleg a nõk vonzódnak az ezotéria iránt, valamint hajlamosabbak a természetfeletti jelenségekkel foglalkozni azok, akik még nem biztosak abban, hogy részt vesznek-e a választásokon.</p>

Összességében a közepesnél is alacsonyabb az ezotéria különbözõ formáinak elfogadottsága. Az UFO-k és a szellemek létezésével kapcsolatban szkeptikusabbak leginkább az emberek (5-ös skálán mindössze 2,2) az Image Factory és a Tárki közös felmérése szerint. Ennél valamivel jobban hisznek a megkérdezettek a horoszkópban, a jóslásban és a sorsszerûségben, de ezek elfogadottsága sem éri el a 3-as szintet egy 5-ös skálán. Ezt az értéket egyedül a született gyógyítóknak sikerült produkálni, vagyis bennük hiszünk leginkább.

A felmérés szerint a nõk hisznek jobban az ezotériában, közülük is a fiatalok fogékonyabbak valamivel, de a korcsoportok között nincs nagy eltérés. Ami az iskolai végzettséget illeti, míg a sorsba és a jövendõmondókba vetett hit az iskolai végzettség növekedésével csökken, addig jobban hisznek a halál utáni életben és az UFO-kban azok, akik legalább középiskolát végeztek.

A kutatás egy sajátos összefüggést talált az ezotéria és a választási kedv között: hajlamosabbak hinni a megmagyarázhatatlan jelenségekben azok, aki még nem biztosak benne, hogy elmennek szavazni.. A felmérésben arra a következtetésre jutottak, hogy akiknek határozott véleményük és kiforrott világnézetük van, kevésbé nyitottak a természetfeletti dolgok iránt.

Az is kiderült, hogy az ezotéria itthon még nem épült be a mindennapokba. A megkérdezettek közül minden negyedik emberrel történt már sorsszerû esemény, minden ötödik válaszadó figyeli rendszeresen a horoszkópját, és mindössze 14 százalékuk járt már jósnál vagy gyógyítónál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!