Friss hírek

2010.02.12. 15:44

A családban marad? - az 1 százalékot a családban tartaná a javaslat

<p>Rendelkezhessen adója 1 százalékáról úgy is a gyerek, hogy nyugdíjas szüleit támogatja vele - ezt a törvénymódosítási javaslatot terjeszti hétfõn a Parlament elé Tóth József Hajdú-Bihar megyei, szocialista parlamenti képviselõ.</p>

Az MSZP-s honatya pénteken Debrecenben elmondta: a törvénymódosítási javaslat lényege, hogy a befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékáról rendelkezhet úgy is az adózó, hogy a saját jogú nyugellátásban részesülõ szüleit vagy nagyszüleit teszi meg kedvezményezettnek. Az ötlet onnan fakad, hogy tavaly az adózók a felajánlható 32,5 milliárd forintból 15,5 milliárdról, vagyis csaknem felérõl nem rendelkeztek. Ha viszont a családjukban maradhat az 1 százalék, feltételezhetõen azok is élni fognak az új lehetõséggel, akik eddig nem aktivizálták magukat.

A balmazújvárosi gondolat - mert az ötlet egy ottani lakossági fórumon fogalmazódott meg - szerint megmarad az, hogy kétszer egy százalékról dönthet az adózó, de három lehetõség közül választhat: a civil szféra számára, az egyházak és valamely kiemelt költségvetési irányzat számára vagy nagyszüleit, szüleit támogatja, és ezzel erõsíti a gyermek-szülõ kapcsolatot. A képviselõ javaslatát a térségbõl kilenc nyugdíjas szervezet támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!