Friss hírek

2009.12.08. 10:58

Veszprémi kórház: a dolgozók felelõssége, ha valaki tõlük kapja el az újinfluenzát

<p>Ha nem oltatják be magukat a dolgozók H1N1 ellen a veszprémi kórházban és ezért egy beteg elkapja a fertõzést, a munkavállalónak kell állnia az ezzel kapcsolatos esetleges kártérítést. Ha pedig a kórházban egy dolgozó azért betegszik meg az újinfluenzától, mert nem oltatta be magát, kevesebb táppénzt kap. Mindezekrõl körlevélben értesítette a fõigazgató az alkalmazottakat.</p>

Dr. Rácz Jenõ elmondta: abban az esetben, ha egy betegük a kórházban a dolgozóktól kapja el a betegséget és ez bizonyítható is, akkor a munkavállalónak kell ennek a következményeit viselnie. A fõigazgató elmondta: természetesen ez akkor érvényes, ha a páciens benyújtja kártérítését és a bíróság kimondja, valóban azért betegedett meg, mert adott kórházi dolgozó nem oltatta be magát.

A fõigazgató a csökkentett táppénzzel kapcsolatban elmondta: ha egy dolgozó bármilyen betegséget a kórházban kap el, akkor az foglalkozási betegségnek minõsül és 100 százalékos táppénz jár utána. Abban az esetben azonban, ha bebizonyosodik, hogy azért betegedett meg az alkalmazott, mert például nem viselt védõfelszerelést, már csak a normál táppénz jár neki. A fõigazgató elmondta: ezt a gyakorlatot alkalmazzák az újinfluenza esetében is. Tehát, ha azért kapja el a H1N1 vírust a kórházban az alkalmazott, mert nem kérte az egyébként ingyenesen járó védõoltást, akkor normál táppénzet fizet csak az intézmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!