Friss hírek

2009.12.17. 09:03

Újra kell kezdenünk - interjú Sólyom Lászlóval - Heti Válasz

<p>Sólyom László szerint jobban járt volna az ország, ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondása után az elõrehozott választások mellett dönt a parlamenti többség - többek között errõl beszélt a köztársasági elnök a Heti Válasznak adott interjújában. Sólyom László úgy véli, azzal, hogy tavasszal csak kormányfõt váltottak, elúszott a jövõ azonnali meghatározásának lehetõsége.</p>

A köztársasági elnök azt elismeri, hogy az IMF által elvárt, a kiadáscsökkentésre és hiányra korlátozott válságmenedzselésben sikeres a kormány, de szerinte az állam alrendszerei a régi struktúrában mûködnek tovább, ami tovább mélyíti a válságot. Sólyom László úgy érzi, ha már tavasszal megtartották volna a választásokat, a Jobbik sem erõsödhetett volna meg annyira, mint most.

Az államfõ azt is elárulta: jobb kapcsolatot ápol Bajnai Gordonnal, mint korábban Gyurcsány Ferenccel. Sólyom László ezt azzal indokolta, hogy a korábbi miniszterelnök félrevezette, amikor a gazdaság helyzetérõl kért tájékoztatást, ám a jelenlegi kormányfõ mindig tényszerûen tájékoztatja a gazdaság ügyeivel kapcsolatban. A jövõ évi költségvetésrõl azt mondta a köztársasági elnök, hogy nem tapasztalt benne olyan trükköket, amelyek a korábbi büdzsékben megvoltak, de belekerült néhány törvényellenes gumiszabály, például az úgynevezett fölül nyitott tételekre vonatkozóan, ami lehetõvé teszi a kormány számára a túlköltekezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!