Friss hírek

2009.12.07. 15:19

ÚJINFLUENZA - Kikerült az intenzívrõl az a férfi, aki vírusfertõzést kapott, pedig megkapta a védõoltást

<p>Kikerült az intenzív osztályról az a 29 éves férfi, aki annak ellenére megkapta a H1N1 vírusfertõzést, hogy kapott védõoltást. A beteget hétfõn az infektológiai osztályra helyezték át, és orvosai szerint a kezeléseket követõen, néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat -tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula kórház sajtóreferense.</p>

A 29 éves férfi november 27-én jelentkezett a Kenézy Kórház sürgõsségi betegellátó osztályának ambulanciáján. A kialakult légzési elégtelenség miatt, valamint a felmerült influenza-fertõzés gyanúja alapján az intenzív terápiás osztályra került. A beteg elmondása szerint másfél hónapja megkapta a H1N1 elleni védõoltást.

A kórház hétfõn kiadott közleményében azt írja: több alkalommal is küldtek mintát az Országos Epidemiológiai Központba és az ÁNTSZ Regionális Laboratóriumába a H1N1 fertõzés igazolására, mert bizonytalanok voltak az eredmények. Emellett igazolódott a tüdõ bakteriális fertõzöttsége is. A férfi emelt dózisú vírusellenes szert kapott gyomorszondán keresztül, illetve párhuzamosan antibakteriális kezelést is. Egy ideig gépi lélegeztetést is alkalmazni kellett nála. Köszönhetõen az idõben elindított hatékony kezelésnek, a férfi állapota folyamatosan javul - áll a kórház közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!