Friss hírek

2009.12.13. 10:33

Több tízezren a Szépmûvészeti reneszánsz kiállításán - karácsonytól meghosszabbítják a nyitva tartást

<p>Másfél hónap alatt már több mint 75 ezer látogatót vonzott a Szépmûvészeti Múzeum reneszánsz kiállítása. A Botticellitõl Tizianóig címû tárlat karácsonytól meghosszabbított nyitva tartással várja az érdeklõdõket.</p>

Már több mint 75 ezren látták az október végén nyílt reneszánsz kiállítást a Szépmûvészeti Múzeumban, a nagy érdeklõdésre tekintettel a kiállítás karácsonytól hétfõnként is nyitva áll majd, január 4-ig pedig egy órával tovább, 19 óráig fogadja a látogatókat - írja közleményében a Szépmûvészeti Múzeum. Január 4-e után azonban már csak pénteken és szombaton látogatható este hét óráig a tárlat.

A Botticellitõl Tizianóig elnevezésû tárlat az itáliai festészet két évszázadának remekmûveit mutatja be. Több mint ötven múzeumból, többek között a firenzei Uffizi-bõl, a párizsi Louvre-ból, a londoni és a washingtoni National Gallery-bõl, a New York-i Metropolitan Museum-ból és a madridi Prado-ból érkeztek alkotások. A csaknem 130 festményt felvonultató tárlaton a címben kiemelt alkotók mellett több mint nyolcvan festõ, köztük Leonardo, Giorgione, Raffaello, Veronese és Tintoretto munkáit is megnézhetik a látogatók. A kiállítás emblematikus mûve a világ egyik leghíresebb és legértékesebb festménye: Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel címû alkotása. Ezt a festményt eddig a képnek otthont adó krakkói Czartoryski Múzeum mellett Európában csupán olasz múzeumokban láthatta a nagyközönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!