Friss hírek

2009.12.19. 15:03

Több megyében is szakad a hó - az utak többnyire járhatók

<p>Több dunántúli megyében is több centiméter hó hullott le szombaton, mindössze néhány óra alatt. Zala, Vas, Veszprém, Gyõr- Moson Sopron, Tolna, Somogy és Baranya megyékben folyamatosan havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban narancssárga riasztást adott ki a Közép-Dunántúlra, és a Dél Dunántúlra is. Az érintett területeken továbbra is erõs havazás várható, az utakat folyamatosan takarítják.</p>

Vas megyében egyelõre nem történt baleset, Zalában viszont már kettõ is: Nagykanizsán egy kocsi árokba csúszott, másik kettõ pedig karambolozott az M70-es autóúton. Utóbbi ütközésben három ember sérült meg. A 86-os fõúton Zalalövõ és Lenti között kitiltották a kamionokat, mert korábban néhány jármû már elakadt, és a kanyargós út csúszóssá vált. A megyében helyenként 10-12 centiméter hó is esett.

Vas megyében 53 saját és 12 bértelt autóval, folyamatosan dolgoznak a közútkezelõk, hogy megtisztítsák az utakat. Eddig körülbelül 3-4 centiméteres a hótakaró, az utak járhatók.

Gyõr- Moson Sopron és Veszprém megyében is megállás nélkül havazik. Az utakat folyamatosan sózzák. Veszprémben és a Bakonyban néhány óra alatt több centi hó esett. A fõ - és mellékutak egyelõre még járhatók de mindenhol havasak, ezért aki teheti, ne induljon útnak. - figyelmeztet a közútkezelõ.

Dél-Dunántúlon 8-13 centiméter hó hullott eddig, de estig legalább még 5-10 centit jósoltak a meteorológusok. Baranyában, Tolnában és Somogyban intenzíven esik a hó. Baranyában és Somogyban eddig egy-egy balesethez hívták ki a tûzoltókat menteni. Az 56-os úton Mohácsnál egy kisteherautó borult az árokba, Igal közelében egy személyautó csúszott le az útról. Tolna megyében egyelõre nem történt baleset.

A Dél- Dunántúlon az összes munkagép dolgozik. A Közútkezelõ 84 hókotróval próbálja takarítani az utakat. A régióban intenzíven havazik, így elég nehéz a dolguk. Hiába kotorják a havat, egyelõre az összes út, fõutak és mellékutak is mind havasak több helyen jegesek. Az autósok csak lépésben tudnak haladni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban már narancssárga riasztást adott ki a Közép-Dunántúlra és a Dél-Dunántúlra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!