Friss hírek

2009.12.17. 12:08

Tispol akció: az ellenõrzött autósok alig több mint 2 százaléka volt ittas

<p>Több mint 18 ezer ellenõrzött autósból csak alig több mint 400 ittas sofõrt találtak a rendõrök Magyarországon a decemberi közlekedésbiztonsági akcióban. A december elsõ felében végrehajtott háromnapos ellenõrzés a Tispol uniós közlekedésbiztonsági akció része volt. Idén kilenc ilyen ellenõrzés volt, közülük kettõnek volt célcsoportja az ittas és bódult vezetõk.</p>

Európában a 2001. évi 50.396-ról 2008-ra 42.600-ra csökkent a közlekedési balesetben meghaltak száma, ez évi 1100 megmentett életet jelent. A halálos balesetekben gyakran játszik szerepet az alkohol, vagy a drogok. Az ittas vezetéssel összefüggõ balesetekben évi 10 ezer ember hal meg Európában.

Magyarországon 2009. elsõ 9 hónapjában körülbelül 7%-kal csökkent az ittasan okozott balesetek száma, de az összes baleset megközelítõleg 12%-át alkohol hatása alatt okozták, ami a javuló eredmények mellett is magas aránynak tekinthetõ.

A december elsõ felében végrehajtott akcióban több mint 2500 rendõr vett részt. Az egyenruhások több mint 18 ezer autót ellenõriztek. Közülük 408, vagyis 2,2 százalékuk volt ittas. A helyszínen 151 vezetõi engedélyt vettek el - tájékoztatott csütörtökön az Országos Rendõr-fõkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!