Friss hírek

2009.12.02. 18:09

Tiltakoznak az önkormányzatok a regionális stúdiók bezárása ellen

<p>Az MTV alelnökének címzett levélben tiltakozik a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) a regionális stúdiók bezárása ellen. A Független Hírügynökségnek szerdán eljuttatott közleményükben azt írják, a döntés a vidéken élõ emberek életkörülményeinek további elnehezülését eredményezik..</p>

A levelet Ódor Ferenc, a mind a tizenkilenc magyarországi megyei önkormányzatot magában tömörítõ, és így a Budapesten kívül élõ valamennyi állampolgárt is képviselõ MÖOSZ elnöke írta alá. A levélben az szerepel, a szövetség tapasztalata szerint mára gyakorlattá vált, hogy az állami költségvetés által mûködtetett intézmények szorult gazdasági helyzetüket sorozatosan olyan döntésekkel igyekeznek ellensúlyozni, amelyek elsõsorban a vidéken élõ emberek életkörülményeinek további elnehezülését eredményezik.

"A helyi információkhoz való hozzájutás, illetve a helyi ügyekrõl történõ aktuális híradás a mai társadalomban elengedhetetlenül szükségesek az ott élõ emberek számára, ezért kérjük és elvárjuk, hogy a helyi stúdiók ne váljanak a racionalizálási kényszer áldozataivá, a stúdiók továbbra is foglalkozhassanak a vidéki embereket érintõ problémákkal, valamint ezentúl is közvetíthessék a vidék értékeit határon innen és túl", áll a Medveczky Balázs alelnöknek címzett levélben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!