Friss hírek

2009.12.17. 16:53

Tarlós: A Fidesz nem vesz részt a fõvárosi "kutyakomédiában"

<p>Ha a fõpolgármester ismét összehívja a Fõvárosi Közgyûlést, arra a Fidesz-KDNP frakció tagjai el fognak menni, de az MSZP és az SZDSZ által rendezett "kutyakomédiában" nem vesznek részt - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Tarlós István. A Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje szerint nem várható el az ellenzéki párttól, hogy megvárja, amíg a szocialisták befejezik a közgyûlés bojkottját. Tarlós István az õszi önkormányzati választásokat megelõzõ kampányig nem kíván nyilvánosan vitatkozni az MSZP politikusaival.</p>

A Fidesz a fõváros érdekében ezután is kész együttmûködni az MSZP-vel, illetve Demszky Gáborral, ám ez sem politikai paktumot nem jelent, sem azt, hogy fõpolgármester-helyettest adnának - mondta csütörtökön Tarlós István. A Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje nem kíván tovább a kamerák elõtt vitatkozni az MSZP budapesti politikusaival. Az ellenzéki politikus a 2010-es önkormányzati választások elõtt azonban bárkivel, akár Gyurcsány Ferenccel is kész a vitára, ha a szocialisták õt jelölik fõpolgármesternek..

Ahogy a Független Hírügynökség beszámolt róla, szerdán félbeszakadt a Fõvárosi Közgyûlés ülése, miután a szocialista frakció kivonult. Az MSZP nehezményezte, hogy a szabad demokraták nem szavazták meg a Budapesti Egészségügyi Modellrõl szóló javaslat újabb lépését. Horváth Csaba, az MSZP politikusa - korábban fõpolgármester-helyettes - azt mondta: a frakció addig nem vesz részt a közgyûlésen, amíg nem születik érdemi döntés az egészségügyi intézmények reformja ügyében. A közgyûlés végül - többszöri halasztás után - csütörtök délután folytatódott, ám azt a fideszes képviselõk már nem várták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!