Friss hírek

2009.12.15. 18:33

Sportolók kaptak állami kitüntetéseket

<p>Magas állami kitüntetést kapott kedden többek között az U20-as labdarúgó válogatott, felkészítõik, illetve Erdei Zsolt bokszvilágbajnok. A sportolókat Bajnai Gordon miniszterelnök és Varga Zoltán sportért is felelõs önkormányzati miniszter köszöntötte és adta át a kitüntetéseket.</p>

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozatát kapta Egervári Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi edzõje, az egyiptomi U20-as világbajnokságon harmadik helyet elért csapat szakmai irányítója.

A Magyar Sportért Emlékérem Arany Fokozatát adták át felkészítõik mellett az U20-as bronzérmes csapat tagjainak is: Balajti Ádámnak, Debreceni Andrásnak, Dudás Ádámnak, Gosztonyi Andrásnak, Kiss Máténak, Korcsmár Zsoltnak, Megyeri Balázsnak, Présinger Ádámnak, Simon Ádámnak, Szabó Jánosnak, Takács Péternek, Tóth Bencének, Zámbó Bencének. A kitüntetést megkapta Futács Márkó, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Kovácsik Ádám, Németh Krisztián, Simon András, Szekeres Adrián, Varga Roland is, de õk a keddi ünnepségen nem tudtak ott lenni, a kitüntetést késõbb veszik át.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje Polgári Tagozatával tüntették Erdei Zsolt ökölvívót. Erdei Zsolt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka 2004. január 17-tõl, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009-ig. 2009 novemberében elhódította - továbbra is 100 százalékos mérleggel - A Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki övét, így 2009-tõl õ a cirkálósúlyú világbajnok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!