Friss hírek

2009.12.16. 11:18

Rablót fogott a szabadnapos rendõr

<p>19 ezer forintot zsákmányolt egy férfi egy kiskunhalasi benzinkúton kedden késõ éjszaka. Pechjére egy szolgálaton kívüli rendõr tankolt a rablás idején a benzinkúton, aki elfogta a menekülõ támadót.</p>

A támadó egy fegyvernek látszó tárgyat tartott a kezében, a fejére szorosan ráhúzta a kabátja kapucniját, hogy takarja az arcát és a bevételt követelte a pénztárostól. A megrémült pénztáros átadta a kasszában lévõ pénzt, a kútkezelõ pedig megnyomta a riasztó gombját. A rabló azonban csak akkor szaladt ki a shopból, amikor egy autós lépett be, hogy kifizesse a tankolását.

A kúton ekkor egy szolgálaton kívüli rendõr tankolt éppen, a barátját küldte be a shopba, hogy fizesse ki az üzemanyagot. Amikor a férfi belépett az ajtón még látta a rabló kezében a fegyvert és a futásnak eredt férfit. Azonnal a támadó után indult és közben odakiáltott a szolgálaton kívüli rendõrnek, hogy kirabolták a kutat.

A rendõr azonnal a rabló után futott, a benzinkúttól alig 50 méterre érte utol, amikor a kapucnis férfi egy kerítésen akart átmászni. A magát ekkor már szolgálatba helyezõ rendõr azonban elkapta a férfi lábát és a közben odaért barátja segítségével elfogta és visszatartotta, amíg a járõrök kiértek a helyszínre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

A 28 éves férfit a Kiskunhalasi Rendõrkapitányság õrizetbe vette, jelenleg is folyik a kihallgatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!