Friss hírek

2009.12.15. 13:08

Pszichiátrián a salgótarjáni macsetás gyilkos

<p>Egy korábban pszichiátriai kezelés alatt álló, 27 éves férfi gyilkolt hétfõn este Salgótarjánban. A bûncselekményrõl tartott sajtótájékoztatón többi közt elhangzott: a támadás után a gyilkos elmenekült a boltból, de a férfit hamar azonosították, és a telefonszámát is kiderítették. A városi rendõrkapitány tartotta szóval, amíg a kommandósok felkutatták és elfogták a Salgói várhoz menekült gyilkost.</p>

Némedi Gábor ezredes, a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi Igazgatója közölte: A 27 éves férfi feltehetõen szerelemféltésbõl ölt, nem tudta elfogadni, hogy elhagyták. Egy 49 centis pengéjû bozótvágóval gyilkolta meg a 25 éves volt barátnõjét és annak 34 éves társát. A tettest kilenc napja engedték ki a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályáról, gyógyszereit már egy hete nem szedte. Macsetájával elõbb a nõt vagdalta össze, aki röviddel kórházba szállítását követõen belehalt a sérüléseibe, majd a nõ barátját kaszabolta össze, a kórházba szállítást követõen már az õ életét sem tudták megmenteni az orvosok.

A hétfõ esti mészárlásnak ugyan számos szemtanúja volt, azonban használható személyleírást a rémült emberektõl nem kaptak. A férfi - miután áldozataival végzett - állítólag nyugodt léptekkel sétált ki az élelmiszerboltból, amelybe volt barátnõjének társa menekülni próbált, majd beszállt egy fehér személygépkocsiba és elhajtott Salgóbánya felé. A város útjait lezáró rendõrök az autót a Salgói-vár környékén az erdõben találták meg, s két órán belül a Cserhát bevetési alosztály kommandósai elfogták a kétszeres gyilkost. A férfi begyógyszerezte magát, s megpróbálta levetni magát a várfalról, de az öngyilkossági kísérleteit a rendõrök megakadályozták. Elõbb a salgótarjáni kórházban látták el, majd a balassagyarmati pszichiátriára szállították, ahol jelenleg is õrzik. Az áldozatok rokonai részérõl nem tartanak a bosszútól - tette hozzá Szabó Jenõ dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje.

Salgótarjánban legutóbb tíz éve történt hasonló gyilkosság, akkor is egy elmeápolt ölt, hozzátartozóját gyilkolta meg szamurájkarddal a zagyvapálfalvai városrészben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!