Friss hírek

2009.12.14. 15:03

"Politikailag problémás"- próbaper a vasútért

<p>Próbapert indítanak a vasúti vonal megszüntetése miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás a kunmadarasi polgármester kezdeményezésére indítja az eljárást. Márki Sándor hétfõn a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem volt megfelelõ az elõkészítés, kimaradtak az egyeztetések, és politikai szempontok alapján döntöttek a térségben élõk életérõl. Jelenleg a per jogi elõkészületi folynak.</p>

Egy minisztériumi munkaanyag szerint az elbírálás alapja volt az is, hogy politikailag problémás-e az adott térség - errõl Márki Sándor, Kunmadaras polgármestere beszélt a Független Hírügynökségnek. Márki Sándor a kistérségi társulás ülésén korábban be is mutatta azt a minisztériumi tanulmányt, amelyben szerepel egyebek között az, hogy "Karcag-Tiszafüred politikailag problémás, mert a polgármesterek ellenállnak".

A polgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az önkormányzati törvény szerint az érintett települések állásfoglalását írásban is kérnie kellett volna a szakminisztériumnak, elmaradt a társadalmi egyeztetés, a meghirdetett fórumra pedig nem jött el az elõadó.

"Dokumentáljuk az elõkészítõ lépések sorozatos jogsértéseit, egyebek között ezt tárjuk a bíróság elé" - mondta a polgármester.

A vasúti vonalra azért is szükség lenne, mert így közelíthetõ meg legjobban a karcagi súlyponti kórház. A vonatot felváltó buszok a közutak állapota miatt körülményesen, lassan haladnak, több átszállással viszik az utasokat, órákkal meghosszabbítva az utazást - mondta a polgármester.

December 3-i parlamenti felszólalásában Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a térség egyik országgyûlési képviselõje ezzel kapcsolatban idézte az Állami Számvevõszék elnökének a véleményét is, aki úgy fogalmazott, hogy a kormányzati intézkedések következményeirõl annak ellenére nem készülnek hatástanulmányok, hogy azt törvény írja elõ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!