Friss hírek

2009.12.08. 15:43

Pécs készen áll az EKF 2010-re

<p>Pécs felkészült az az Európa Kulturális Fõvárosa (EKF) programra- mondta Páva Zsolt (Fidesz), a baranyai megyeszékhely polgármestere kedden Budapesten, az Országgyûlés sport- és turisztikai bizottsága, valamint a kulturális vidékfejlesztési albizottság együttes ülése után. Hozzátette, hogy idõarányosan jól állnak a teendõkkel, heteken belül befejezõdik a köztéri beruházások többsége, és a jövõ évben átadnak minden nagyberuházást.</p>

A keddi tájékoztatón Bánki Erik, a sport- és turisztikai bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy jól állnak a felkészüléssel, és Páva Zsolt pécsi polgármestertõl valamint Suchman Tamás kormánybiztostól azt a biztatást kapták, hogy minden program megvalósul, ami a tervekben szerepelt.

Tartalmi változások is voltak az EKF 2010 programban- mondta Halász János. A kulturális vidékfejlesztési albizottság fideszes elnöke hozzátette, hogy ugyan nem feltétlenül az eredeti ütemezésben, de úgy tûnik, hogy amit korábban elterveztek, az meg is valósul Pécsett. Hozzátette ugyanakkor, hogy vannak még megoldandó problémák. Az ellenzéki politikus ezek között említette az EKF mellett mûködõ mûvészeti tanácsot, amely Halász János szerint kiüresedni látszik, ezért szerinte meg kellene vizsgálni, hogy szükség van-e egyáltalán rá.

Páva Zsolt polgármester is azt mondta, hogy idõarányosan jól állnak a teendõkkel. Év végére elkészülnek a köztéri beruházások jelentõs részével, és 2010-ben az összes tervezett nagyberuházást átadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!