Friss hírek

2009.12.07. 15:44

Pályázat 220 ezer izzó cseréjére

<p>A környezetvédelmi tárca 220 ezer hagyományos izzó energiatakarékos égõre történõ cseréjéhez ad vissza nem térítendõ támogatást szociális területen mûködõ szervezeteknek. A december közepétõl egy hónapig megpályázható 230 millió forintból megvehetõ égõkkel évente 780 millió forintot takaríthatnak meg.</p>

December 15-e és január 15-e között nyújthatnak be pályázatot idõseket és nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok, egyesületek, valamint óvodák elõre fizetett, vissza nem térítendõ támogatásra, amelybõl 220 ezer hagyományos, 100 wattos izzót cserélhetnek ki energiatakarékos égõkre. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 230 millió forint uniós támogatást ad a programhoz.

A nagycsaládosokat és idõseket támogató szervezetek háztartásonként legfeljebb 40 ezer forintig, saját felhasználásra pedig 20 ezer forintig pályázhatnak. Óvodák esetében 100 ezer forint a felsõ határ, az úgynevezett zöld óvodák további 40 ezret kaphatnak.

A környezetvédelmi tárca azzal számol, hogy a 220 ezer energiatakarékos égõ évente 780 millió forint költségmegtakarítást eredményez, egy-egy izzó ára 58 nap alatt megtérül. A cserével csaknem 24 ezer tonnával csökken a széndioxid-kibocsátás és 3,14 megawattnyi erõmûvi teljesítmény spórolható meg.

A pályázat megtalálható és letölthetõ a www.kvvm.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!