Friss hírek

2009.12.08. 16:08

Országos és fõvárosi ellenõrzések az ünnepek idején

<p>Egyelõre nem találtak kiemelkedõ problémákat az utcai árusoknál a fõvárosban, ahol az ünnepek végéig tart több hatóság közös akciója. Ellenõrzésekkel a rendõrség is készül, csütörtöktõl az egész országra kiterjedõ, az uniós Tispol ellenõrzés-sorozatba illeszkedõ közlekedésbiztonsági akciót tartanak. Ennek célja az ittas és bódult vezetõk kiszûrése lesz.</p>

A Fõvárosi Közterület-felügyelet, az APEH, a Vám-és Pénzügyõrség, és a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség szervezett akciót az Advent idejére. Elõször december 3-án ellenõrizték együtt a karácsonyi vásárokat, az utcai árusokat Budapesten. Az akció az év végéig tart és célja a vásárok idején forgalmasabbá váló területek ellenõrzése és a visszaélések megelõzése, visszaszorítása. Az elsõ közös napon többségében rendben találták az árusokat a hatóságok. Az 56 helybõl mindössze 6-nál kellett helyszíni bírásgot kiróni. Tettek 7 feljelentést és kétszer figyelmeztetést alkalmaztak - közölte kedden a Fõvárosi Közterület-felügyelet.

A rendõrség közben országos ellenõrzéssel készül az ünnepekre. Csütörtöktõl három napig tart Magyarországon is az uniós Tispol ellenõrzés-sorozat. Ilyen akció évente többször is van, meghatározott célllal végzik el õket. Most az ittas és bódult vezetõk kiszûrése lesz a fõ szempont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!