Friss hírek

2009.12.15. 14:03

Nõi harisnyákkal üzletelt egy svéd diplomata Moszkvában

<p>Távozott egy svéd diplomata Moszkvából, mert állítólag vizsgálatot indított ellene az orosz fõváros rendõrsége csempészés miatt. Az orosz média keddi jelentése szerint a 35 éves férfi nõi harisnyákat csempészet Fehéroroszországból szolgálati autójával.</p>

Az NTV csatorna bemutatott egy videót, amely a tévé szerint akkor készült, amikor a svéd nagykövetség gazdasági részlegében dolgozó Andres Martin Force harisnyákat ajánl megvételre nõknek Moszkva délnyugati részén, egy olyan üzletnél, ahol harisnyanadrágokat árusítanak. Ez után az látni, hogy megjelennek rendõrök, majd kérõre vonják a szõke fiatalembert. Az orosz tévé az orosz külügyminisztériumra és rendõrségi forrásokra hivatkozva azt állította az adásban, hogy az illetõ svéd diplomata.

A tévében bemutatott videóban a rendõröknek azt mondja a férfi, hogy Fehéroroszországból hozta a harisnyákat. Majd a kamera megmutatja, hogy kocsiján diplomáciai rendszám van. Az adásban részletek hangoznak el egy interjúból a moszkvai rendõrök és a svéd férfi közötti beszélgetésbõl. Az egyik rendõr megkérdezi a svédet, hogy honnan vannak a harisnyák. A kocsiból- jön a válasz, mire a rendõr újabb kérdést tesz fel: Úgy érti, hogy az Ön, diplomáciai rendszámú autójából?- Igen- válaszolja a férfi, majd közli, hogy ez egy kellemetlen helyzet. Erre kijelenti a rendõr, hogy ez nem kellemetlen helyzet, hanem csempészés.

A moszkvai rendõrség gazdasági nyomozó részlegének körzeti vezetõje azt nyilatkozta, hogy a diplomáciai védettsége miatt nem vehették õrizetbe a svéd férfit, de tájékoztatták az orosz külügyet a történtekrõl. Jelenleg annyit tudni, hogy a svéd férfi távozott a nagykövetségi posztjáról, és hazautazott, a stockholmi külügyminisztérium pedig egyelõre nem kívánta kommentálni az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!