Friss hírek

2009.12.29. 16:48

Nielsen: majdnem minden negyedik magyar legnagyobb gondja a munkahelyek biztonsága

<p>A munkahelyek biztonságáért és a gyerekek boldogulásáért aggódnak leginkább a magyarok - ez derül ki a Nielsen piackutató vállalat 54 országban, köztük itthon is elvégzett felmérésbõl. Ráadásul a megkérdezettek több mint fele szerint Magyarország az elkövetkezõ egy évben sem jut ki a válságból. A kutatás arra is rámutatott, hogy a magyarok borúlátóbban látják a jövõt, mint más országok polgárai.</p>

A munkahelyek biztonságát nevezte meg legnagyobb problémának itthon a megkérdezettek többsége - 23 százaléknál ez volt az elsõ válasz arra a kérdésre, hogy a következõ hat hónapban mi okozza majd a legnagyobb gondot - derül ki a felmérésbõl. Ezt követõen a gyerekek boldogulását és az energiaárak növekedését említették, mindössze 5 százalék tartotta legnagyobb problémának a gazdasági helyzetet.
Ez jelentõsen eltér a más országok polgárai által adott válaszoktól. Globálisan ugyanis a legtöbben - 18 százalék - éppen a gazdasági helyzetet említették, mint fõ probléma, ezt követte sorrendben a munkahelyek biztonsága - 14 százalék - és az egészség.

A válságra vonatkozóan borúlátóbbnak tûntek a magyarok a kutatás szerint, mint más országokban. Itthon ugyanis a megkérdezettek 89 százaléka szerint van gazdasági válság és a megkérdezettek több mint fele szerint ennek nem is lesz vége az elkövetkezõ egy évben.
Globálisan ugyanakkor már csak az emberek 66 százaléka látja saját országát recesszióban és 47 százalék tart attól, hogy folytatódik a következõ 12 hónapban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!