Friss hírek

2009.12.07. 20:19

Négy órán át fázott 1200 ember Várpalotán, mert kikapcsolták a fûtést

<p>Több órára kikapcsolták a fûtést Várapalotán, a Készenléti lakótelepen, hétfõn délután. A lakók úgy tudják, 18 millió forinttal tartozik a helyi közüzemi vállalat az erõmû tulajdonosának. A polgármester ezt cáfolta. Azt azonban megerõsítette, hogy volt nézeteltérés a két cég között. Mint mondta megegyeztek, és fél nyolckor elindult a fûtés.</p>

Harminc házban hûltek ki a radiátorok és szünetelt a melegvíz szolgáltatás délután fél négytõl, este fél nyolcig.

A lakók a Független Hírügynökségnek elmondtáK. megbízható forrásból úgy hallották, a Várpalotai Közüzemi Vállalat 18 millió forinttal tartozik az erõmû tulajdonosának, és ezért kapcsolták ki a fûtést. Már többször szerettek volna egyedi fûtésre áttérni, de nem engedték. Egy 45 négyzetméteres lakás fûtésért havonta 43 ezer forintot kell fizetniük - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth István, aki a lakótelepen él.

A korábbi városvezetés magáncéggel szerzõdött a fûtés üzemeltetésére. Az nem igaz, hogy 18 milliós tartozása lenne a fûtésdíjat beszedõ közüzemi vállalatnak, de valóban volt probléma a két cég között, és amennyire õ tudja megegyezés jött létre - mondta el a Független Hírügynökségnek Németh Árpád, Várpalota polgármestere.

A Készenléti lakótelep a várostól távolabb, a kohó és az erõmû között található. A 30 négyemeletes házban kb. 1200 ember él. A hõerõmûvet néhány éve cserélték le gázmotoros erõmûre. A villamos áram megtermelése során keletkezett hulladékhõt hasznosítják a fûtéshez. A meleget egy magáncég biztosítja, a fûtésdíjat a Várpalotai Közüzemi Vállalat szedi be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!