Friss hírek

2009.12.18. 20:53

Megmûtik a tûkkel teleszúrkált gyereket

<p>Brazil orvosai úgy döntöttek, hogy megmûtik azt a kétéves kisfiút, akit mostohaapja szúrt tele varrótûkkel egy fekete mágia szertartás keretében. A gyereket kezelõ kórház pénteki közleménye szerint az orvosok az ultrahang-vizsgálat értékelésekor megállapították, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, így most megpróbálják eltávolítani a fiú szívének és tüdejének közelében lévõ tûket, amelyek veszélyeztetik a gyerek életét..</p>

"Több szerve is érintett, és fennáll a fertõzés kockázata is. De maga az eljárás is életveszélyes" - mondta a salvadori Ana Neri kórház vezetõje, Francisco Reis. Ebbe az intézménybe csütörtökön szállították át a gyereket, akit elõzõleg Barreiras város kórházának intenzív osztályán kezeltek. A salvadori kórház azt is bejelentette, hogy nagyjából harminc tût találtak a gyerekben a korábban nyilvánosságra hozott ötvennel szemben.

A gyerek nevelõapját szerdán tartóztatta le a brazil rendõrség. A 30 éves férfi kihallgatása során bevallotta, hogy õ szurkálta tele a gyereket a tûkkel, szeretõje biztatására. Úgy akart ugyanis bosszút állni feleségén, hogy egy rituálé során naponta két-három tût a gyerekbe szúrt. A fiú anyja akkor vitte kórházba a gyereket, amikor hasi fájdalmakra és hányingerre panaszkodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!