Friss hírek

2009.12.22. 09:18

Megkezdõdött a kézbesítõk sztrájkja - a posta szerint nem lesz fennakadás

<p>Megkezdõdött a Kézbesítõk Szakszervezetének sztrájkja kedden reggel az ország nagyvárosaiban, az érdekképviselet szerint száznál is többen vannak, akik nem vették fel a munkát. A Magyar Posta ezzel szemben azt közölte, hogy száz alatt van a sztrájkolók száma, ez pedig nem fog gondot okozni a szolgáltatásban.</p>

A Kézbesítõk Szakszervezete azért hirdetett határozatlan idejû sztrájkot, mert azt szeretnék elérni, hogy minden dolgozó kapjon egyszeri, százezer forintot a postai ingatlanok eladásából befolyt összegbõl. Tusz Ferenc érdekképviselet elnök a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Budapesten, Veszprémben, Nyíregyházán, Szegeden és Miskolcon is megkezdõdött a munkabeszüntetés, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a városokban milyen arányú a sztrájk támogatottsága. Azt azonban hangsúlyozta, hogy száznál is többen vannak, akik nem vették fel a munkát.

A Magyar Posta Zrt. szóvivõje ugyanakkor azt közölte, hogy száz alatt van a sztrájkoló munkavállalók száma, ez a posta 36 ezres dolgozói állományát tekintve nem éri el az egy százalékot sem. Tomecskó Tamás szerint egyedül Szegeden tekinthetõ magasnak arányaiban a sztrájkolók száma, de igyekeznek ott is megoldani, hogy eljussanak a küldemények mindenkihez.

Tomcsekó Tamás elmondta azt is, hogy értelmezhetetlen a posta számára a szakszervezet követelése, az eladásból származó bevétel egy részének szétosztása. A befolyó pénzt ugyanis beruházásokra kell fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!