Friss hírek

2009.12.28. 17:08

Megkegyelmeznek a pápa támadójának!?

<p>Lehetséges, hogy nem emelnek vádat az ellen a nõ ellen, aki karácsonykor a szentesti imánál rátámadt a katolikus egyházfõt. Az olasz ANSA hírügynökség hétfõi jelentése szerint a támadónak zavart elmeállapota miatt kegyelmeznek meg.</p>

Az olasz hírügynökség vatikáni forrásokra hivatkozva azt írta hétfõn, hogy a Vatikánváros bírósága valószínûleg felmenti majd a 25 éves Susanna Maiolot, aki december 24-én a Szent Péter Bazilikában ima közben átugrott a biztonsági korláton és földre teperte XVI. Benedek pápát.

Az ANSA szerint a nevének elhallgatását kérõ vatikáni forrás azt mondta: a legvalószínûbb az, hogy a támadó mentális állapota miatt ejtik a vádat, és a bíróság feltehetõen gyorsan dönt majd az ügyben. A vatikáni bíróság elnöke Giuseppe Dalla Torre vasárnap azt nyilatkozta egy olasz napilapnak, hogy tudomása szerint a 25 éves nõnek hosszú ideje vannak jelentõs pszichológiai problémái. A bíró ígérete szerint heteken belül döntenek az ügyben.

A támadás közben a földre rántott 82 éves egyházfõ nem sérült meg, de kíséretének egyik tagja, egy 87 éves francia bíboros elvesztette az egyensúlyát, elesett, és lábát törte.

A támadó, a kettõs, svájci-olasz állampolgárságú Susanna Maiolo egyébként már tavaly megpróbálta megtámadni a katolikus egyházfõt. Akkor szintén a Szent Péter bazilikában próbálkozott a karácsonyi misék idején, de tavaly még idejében közbeléptek a biztonságiak, és a támadó nem érhetett a pápa közvetlen közelébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!