Friss hírek

2009.12.09. 05:53

Mától több lakáshiteles juthat állami segítséghez

<p>Szerdán lép életbe az a törvénymódosítás, amely a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek szélesebb körének nyújt segítséget - áll a Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleményében. A jövõben az áthidaló kölcsönt minden munkanélküli igényelheti, ha 2008. szeptember 30-a után veszítette el állását, függetlenül annak okaitól. Meghosszabbodik a kedvezményes hitel felvételének és visszafizetésének a határideje is.</p>

A gazdasági válság hatásai miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvény alapján már ez év közepétõl igénybe vehetõk a kedvezmények, a segítség azonban eddig kevés rászorulóhoz jutott el. A kormány és a parlament döntése alapján szerdától meghosszabbodik az áthidaló kölcsön visszafizetésének határideje, csökken a minimálisan fizetendõ törlesztõ összeg és a nagyobb értékû lakással rendelkezõk is igényelhetik a segítséget.

Meghosszabbodik a kedvezményes program igénybevételének határideje is: az új szabályok szerint az áthidaló kölcsönt 2010. december 31-ig lehet igényelni. A lakáshitellel rendelkezõk által elérhetõ kedvezmények formáiról, igénybevételük módjáról a PM honlapján részletes tájékoztató található a "Tájékoztató a lakáshiteleseknek" menüpont alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!